Wanneer kan een baby omrollen?

Als je baby goed zijn hoofdje kan optillen, begint hij of zij vaak met omrollen. Wat een bijzonder moment hè?! Het begint eerst met rollen van de buik naar de rug. Dit is namelijk het gemakkelijkste voor je kleintje. Vaak begint een baby met rollen van de buik naar de rug rond de vier maanden. Rond de zes maanden kan je baby vaak ook van zijn rug naar zijn buik. Maak je geen zorgen als dit nog niet lukt. Ieder kindje ontwikkelt zich op zijn of haar manier.

Omrollen baby

Je kan je kindje helpen met leren omrollen. Leg je baby iedere dag een paar minuten op zijn buik, zo kan hij goed oefenen met zijn hoofdje omhoog houden! Daarnaast zijn er verschillende buiktrainers, maar wat je ook kunt doen is een opgerolde handdoek onder de beide okseltjes leggen. Oefening baart kunst! Mijn kindje vond op zijn buik liggen echt niet fijn. We hebben dit dus heel rustig moeten opbouwen en hij gaf zelf heel goed aan als het genoeg was geweest.

Als je kindje begint te rollen, gaat de wereld weer een stuk verder voor hem of haar open en wordt het interessanter om naar speelgoed te grijpen. Een rammelring is dan ideaal! Deze zijn licht van gewicht en bevorderen de grijpfunctie. Daarnaast kan het helpen bij doorkomende tandjes, die rond deze leeftijd ook door komen. Dit kan je merken aan overmatig kwijlen, handjes in de mond stoppen, luieruitslag etc.

Rammelring

Je kunt ook voor een bijtring gaan met een leuk figuurtje, zoals deze:

Siliconen bijtring

Let op als je kindje begint met rollen. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Hij of zij kan zo van de bank of commode afrollen. Ook het verschonen van de luier zal steeds lastiger worden nu je kindje steeds beweeglijker wordt. Hoe verschoon je een beweeglijke baby? Dat lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *