Hoe verschoon je een beweeglijke baby?

Help! Als je kindje wat ouder wordt, ligt hij of zij niet altijd stil tijdens het verschonen. Vooral tijdens het verschonen van een poepluier kan dit wel een probleempje zijn! Maar hoe verschoon je een beweeglijke baby?

Als moeder van een tweeling heb ik al heel wat luiers moeten verschonen.. De kant-en-klare oplossing? Die heb ik niet, maar ik heb wel een paar fijne tips voor je op een rijtje gezet!

Hoe verschoon je een beweeglijke baby

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je alles klaar hebt liggen als je gaat verschonen, zoals een luier, billendoekjes en billencrème. Je kunt je kindje geen seconde alleen op het aankleedkussen laten liggen als je een beweeglijke baby hebt.

Doe gek

In de beginfase werkte dit hier heel erg goed. Trek gekke bekken en maak rare (dieren)geluiden. Mijn kindjes moesten hier om lachen en waren zo niet meer of minder bezig met proberen om te rollen.

Afleiden en afwisselen

In het begin leidde ik mijn kindjes af met een schone luier of een pak billendoekjes in de handjes te geven. Na een tijdje was dit natuurlijk niet meer interessant. Toen gaf ik een speelgoedje en als die niet meer interessant is, weer een ander speelgoedje, zoals een rammelring. Dan weer de babyfoon of een tube zalf. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je geeft, als het maar regelmatig weer iets nieuws en interessants is voor je beweeglijke baby!

Rammelring

Gebruik het aankleedkussen alleen om te verschonen

Ik probeer het moment op het aankleedkussen altijd zo kort mogelijk te houden. Ze zijn het snel beu om erop te liggen, dus het belangrijkste is: dat ze snel een schone luier aan hebben. Verder aankleden? Dat doe ik meestal op schoot of in de kinderstoel. Zo hebben ze minder beweegruimte en heb je sneller het klusje geklaard.

Teamwork

Deze tip kan je niet altijd gebruiken, maar als mijn partner thuis is, verschonen we vaak samen de poepluier. De één houdt de baby vast en leidt hem af en de ander verschoont de baby.

Luierbroekjes: de uitvinding bij een beweeglijke baby

Ik dacht er eerst niet aan.. Luierbroekjes. Toen ik ze eenmaal ben gaan proberen, vond ik ze toch wel heel handig! Het aandoen van een luierbroekje gaat veel sneller en je hoeft niet te worstelen met het vastmaken. En als het luierbroekje weer uit moet, kan je gemakkelijk de zijkanten los scheuren.

Ik hoop dat deze tips je een beetje gaan helpen met het verschonen van je kleintje. Probeer jezelf zo rustig mogelijk te houden, dan breng je dat ook over op je kindje en zal het verschonen leuker worden en geen worsteling zijn.

Heb je zelf nog goede tips? Laat het me weten! Mijn kindjes zitten nog in de luiers, dus alle tips zijn welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *