Wat is leuk baby speelgoed?

Nog even en het is weer Sinterklaas en Kerstmis. Als je pas een baby hebt gekregen, maakt je kleintje hier nog niet veel van mee, maar wellicht heb je nog andere kindjes of vind je het leuk en gezellig om dit alvast met je kleintje te vieren. In deze blog vind je het leukste baby speelgoed in de leeftijdscategorie 0 tot 6 maanden.

0 tot 3 maanden

Echt speelgoed heb je nog niet nodig in deze eerste levensfase. Dicht bij papa of mama zijn, gewiegd en geknuffeld worden vinden baby’s op deze leeftijd het allerfijnste. Een box mobiel zou je wel al kunnen ophangen. Het zachte muziekje is vaak rustgevend voor de baby. Je baby gaat steeds beter kunnen zien. Speelgoed waar een (plastic) spiegeltje in zit, wordt dan steeds interessanter.

3 tot 6 maanden

Rond deze leeftijd begint je kindje meer interesse te krijgen voor zijn handjes en de wereld om zich heen. Je zou dan een rammelaar kunnen geven. Een rammelaar is licht van gewicht en bevordert de grijpfunctie. Daarnaast stimuleert een rammelaar het gehoor van een baby door het subtiele geluid wat deze maakt. Speelgoed met verschillende vormen en kleuren is reuze interessant. Denk aan (voel)boekjes of een bal met verschillende structuren. Je kleintje zal het ook steeds leuker vinden om op zijn of haar buik te spelen. Zo ziet de wereld er weer heel anders uit. Een speelkleed is dan erg handig. Dit ligt lekker zacht en er is van alles te zien!

Rammelring

Tijdens het wandelen ziet je baby steeds meer en meer. Een wagenhanger kan dan leuk speelgoed zijn voor je kleintje. Hier hangt een belletje aan wat de aandacht zal trekken van je kindje.

Rond de leeftijd van zes maanden kan je kindje ook last krijgen van doorkomende tandjes. Je kindje snapt niets van deze pijn en is in de meeste gevallen erg huilerig. Een siliconen bijtring kan daarbij helpen. Je kleintje zal dit leuk vinden door de verschillende kleuren en vormen en tegelijkertijd geeft dit verlichting bij het doorkomende van de eerste tandjes.

Doorkomende tandjes