Wat helpt tegen doorkomende tandjes?

Rond de leeftijd van zes maanden krijgen de meeste kinderen de eerste tandjes. Dit is het gemiddelde, want het kan ook al met vier maanden zijn of pas met een jaar. Vaak zijn het de onderste twee tandjes die als eerste doorkomen. Een tijdje voordat het tandje daadwerkelijk doorkomt, kan een kindje hier al last van hebben. Symptomen van doorkomende tandjes kunnen zijn: veel kwijlen, handjes in de mond stoppen, een rode wang, huilen of luieruitslag. Maar nu komt natuurlijk het belangrijkste:

Wat helpt tegen doorkomende tandjes?

Een siliconen bijtring kan verlichting geven bij doorkomende tandjes. De siliconen kralen zorgen voor een verkoelend effect! De bijtring kan ook in de koelkast gelegd worden voor extra verkoeling. De siliconen kralen zijn gemakkelijk schoon te maken door deze af te spoelen onder de kraan en daardoor erg hygiënisch. Een billendoekje is hier ook goed geschikt voor. De kralen zijn veilig voor je kindje om op te sabbelen en te bijten. Ze zijn namelijk getest en voldoen hiermee aan alle Europese eisen en bevatten GEEN chemische stoffen.Doorkomende tandjes

Het bijten op de bijtring oefent druk uit op het tandvlees en daardoor komt het tandje makkelijker door. De siliconen bijtring is licht van gewicht en gemakkelijk vast te houden in een babyhandje. Dit bevordert de grijpfunctie van je kindje en maakt de handjes en vingertjes sterker. De kralen zijn er in veel verschillende kleuren, waardoor het voor je kindje aantrekkelijk is om deze te gebruiken. Een siliconen bijtring is ook mogelijk met houten ringen. Deze ringen zijn van onbehandeld beukenhout en stimuleren daarmee ook meteen het gehoor van je kindje.

Veiligheid

Onze bijtringen zijn veilig, maar volg altijd goed de veiligheidsvoorschriften op:

  • Geef een bijtring nooit mee naar bed
  • Gebruik een bijtring altijd onder toezicht
  • Gebruik de bijtring niet meer als er ruimte is ontstaan tussen de kralen

Shop hier alle bijtringen

Liefs, Nathalie
Allroundbaby.nl