Wat zijn leuke musthaves voor mijn kindje?

Als je op internet zoekt, kom je ontzettend veel babyuitzet lijstjes tegen. Ik schreef er ook al eerder een blog over. Zoveel lijstjes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van leuke en handige musthaves voor je kindje.

  1. Draagdoek
  2. Speenkoord
  3. Slaapzak
  4. Bibs speen
  5. Voedingsketting
  6. Bambino baby sokjes

1. Draagdoek

Een draagdoek vond ik echt een super handig item. Aangezien ik een tweeling heb, kon ik één kindje hierin doen, zodat ik mijn handen vrij had voor het andere kindje. Als je maar één kindje hebt, is het natuurlijk nog handiger! Dan heb je je handen vrij voor andere dingen. En je kindje vind het heerlijk om gedragen te worden en lekker dicht bij mama te zijn. Ik had zelf de Babylonia draagdoek. Een draagzak zou ook kunnen, maar een draagdoek werd mij geadviseerd door de kinderfysiotherapeut. Mijn kindjes zijn prematuur geboren en dan was een draagdoek beter.

2. Speenkoord

Een speenkoord vind ik echt een super handig item. Baby’s spugen nogal vaak de speen uit. Deze valt dan op de grond of je bent een tijdje bezig de speen te zoeken. Met een speenkoord is dat dus verleden tijd. Er zit een clip aan die je vastmaakt aan de kleding van je kindje of bijvoorbeeld aan een dekentje. Naast dat het erg handig is, ziet het er ook leuk uit! Ze zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren en zijn ook te personaliseren met de naam van je kindje.

Speenkoorden shop je hier.

Speenkoord met naam

3. Slaapzak

Toen mijn kindjes pas geboren waren, stopte ik ze gewoon in hun pyjama in bed onder de dekentjes. Ze waren vaak zo ‘wild’ met hun armen en benen aan het trappelen, dat ze continue zichzelf boven de dekens schopten. Dan kregen ze het koud en gingen ze natuurlijk huilen. Een slaapzak was hier toen echt een uitkomst! Ze zijn nu 1,5 jaar en hebben nog steeds een slaapzak aan. Ze slapen dan zoveel rustiger en beter.

4. Bibs speen

Mijn kindjes zijn te vroeg geboren en kregen in het ziekenhuis een grote speen. Eenmaal thuis wilden ze niet de ‘traditionele’ spenen.. De Bibs spenen kwamen het meest in de buurt hiervan en zo ben ik fan geworden. Ze zijn er in veel verschillende kleurtjes wat ze zo leuk maakt! De vorm van de speen bootst die van een tepel/borst na wat het zo fijn voor je kindje maakt.

De Bibs spenen shop je hier.

Bibs speen

5. Voedingsketting

Een voedingsketting doe je om je nek en dit leidt je kindje af. Vaak trekken kindjes aan je haren of word je gekrabd tijdens het drinken van de borst- of flesvoeding. Doordat je kindje is afgeleid, zal hij of zij rustiger en beter gaan drinken. Win-win situatie dus! De sluiting van de ketting heeft een klik-sluiting. Die springt open, zodra er heel hard aan wordt getrokken.

Een voedingsketting shop je hier.

Voedingsketting

6. Bambino baby sokjes

De Bambino baby sokjes komen van de Kruidvat. Andere baby sokjes zakten altijd af bij mijn kindjes! Deze sokjes blijven super goed zitten, zijn stevig en ze kosten niet veel: €2,99 voor drie paar.

Wat vind jij nu echte baby musthaves? Laat het me weten!