Wat is een voedingsketting?

Een voedingsketting is nog niet heel erg bekend, maar toch wordt het steeds vaker gebruikt. Zoals de naam al zegt, wordt de ketting gedragen tijdens het voeden van je baby.

Waarvoor gebruik je een voedingsketting?

Baby’s hebben grijpgrage handjes en grijpen vaak tijdens het drinken naar de (gouden of zilveren) ketting van de moeder of trekken aan de haren. Soms zijn baby’s bijvoorbeeld onrustig tijdens het drinken en zijn ze met van alles bezig behalve drinken, dan kan een voedingsketting een uitkomst zijn. Je kindje wordt afgeleid door de ketting en zal zo rustiger en beter gaan drinken. Het maakt niet uit of je borst- of flesvoeding geeft. Je kunt de voedingsketting bij beide gebruiken. De voedingsketting sluit je met een klik-sluiting om je nek. Deze springt los, zodra er heel hard aan getrokken wordt. Zo is drinken geen strijd en kan je kindje lekker bij je op schoot drinken of knuffelen en spelen.

Door de voedingsketting worden meerdere zintuigen van je kindje geprikkeld en zo bevorderd. Ze kunnen ermee spelen, erop bijten, sabbelen of aan friemelen.

borstvoedingsketting

Doorkomende tandjes

De voedingsketting is ook te gebruiken bij doorkomende tandjes. De ketting bestaat namelijk uit gecertificeerde siliconen kralen. Deze zijn BPA-vrij, lood-vrij en vrij van andere chemische stoffen. De houten kralen zijn van onbehandeld beukenhout. Hierdoor is het veilig voor je kindje om op te sabbelen en te bijten. De siliconen kralen zorgen voor een verkoelend effect op de tandjes. De houten kralen geven weer een ander soort druk. Zo kan je kindje zelf kiezen wat hij of zij het prettigste vindt.

Voordelen van een voedingsketting op een rij

  • Te gebruiken met zowel borst- als flesvoeding
  • Je kindje drinkt rustiger en beter
  • Geeft verlichting bij doorkomende tandjes
  • Veilige kralen voor je kindje
voedingsketting

Gebruik

  • De voedingsketting kan je het makkelijkste schoonmaken met een vochtig doekje. Een billendoekje is hier bijvoorbeeld goed geschikt voor. Maak het hout niet te nat.
  • NIET geschikt voor in de vaatwasser of magnetron(sterilisator)
  • Controleer voor gebruik altijd op slijtage of beschadigingen

Alle voedingskettingen shop je hier.

Voedingsketting