Tips voor Vaderdag

Met deze tips maak je jouw vader sowieso blij met Vaderdag!

Op 16 juni 2024 is het weer zover: Vaderdag! Misschien is dit wel de eerste Vaderdag voor de vader van je kindje. Wat zijn de leukste ideeën?

Ontbijt op bed

Bij Vaderdag hoort natuurlijk een ontbijt op bed. Papa wordt vandaag verwend, dus mag hij vandaag iets langer blijven liggen. Er bestaan leuke samengestelde pakketten die je kunt laten bezorgen, maar hoe leuk is het om zelf een ontbijtje te maken. Eventueel samen met je kind(eren). Met een ei zit je altijd wel goed. Bak bijvoorbeeld een ei in de oven met een broodje. Makkelijk en lekker: Snijd een kapje van het broodje – hol het broodje uit – vul het broodje op met beleg naar keuze, bijvoorbeeld een plakje kipfilet op de bodem of wat champignons – breek een ei boven het broodje – plaats het kapje terug – bak af in de oven (ca. 15 minuten op 180 graden) – versier eventueel het broodje nog met wat peterselie. Een heerlijke koffie erbij of wat sap en papa zal helemaal blij zijn met dit gebaar!

Wandelen

Een wandeling is altijd gezellig. Je bent dan natuurlijk wel afhankelijk van het weer, maar laten we hopen dat het mooi weer is met Vaderdag! Klets gezellig bij en stop eventueel bij een terrasje of eet onderweg een ijsje. Je kunt er ook voor kiezen om gezellig te gaan picknicken met het gezin. Maar wat stop je in de picknickmand? Je kunt bijvoorbeeld fruit meenemen, op een spiesje ziet er leuk uit! Poffertjes en cakejes. Voor papa en mama wellicht lekker wat kaasjes en nootjes. Vergeet het picknickdeken niet!

Vaderdag tips

Wat handig is om mee te nemen in de picknickmand is een flesopener. En hoe leuk is dan deze flesopener met hierop “Proost lieve papa”. Ook te bestellen met “Proost lieve opa“.

flesopener vaderdag

Cadeautje

Bij Vaderdag hoort ook een (klein) cadeautje. De persoonlijke cadeautjes zijn het allerleukste. Knutsel samen met je kind(eren) wat leuks voor papa. Denk aan leuke gipsafdrukjes van de handjes of voetjes van je kleintje. Of geef een leuke sleutelhanger cadeau! Deze staan leuk aan de sleutelbos. Ook leuk om te geven aan papa’s en opa’s to be.

Sleutelhanger met naam

Klusjes

Papa doet waarschijnlijk alle andere dagen van het jaar de klusjes in huis. Op Vaderdag ont-zorgen we papa. En hoe doen we dat? Veeg bijvoorbeeld samen met je kindje de tuin. Gegarandeerd plezier voor allemaal!