Is een speenkoord veilig?

Je wilt als ouder natuurlijk dat je kindje veilige producten gebruikt! Al onze speenkoorden worden met veel liefde en zorg handgemaakt. De speenkoorden zijn veilig in gebruik, mits de veiligheidsvoorschriften worden opgevolgd.

Onze speenkoorden zijn veilig in gebruik omdat:

Wij gebruiken alleen siliconen kralen die uitvoerig getest zijn en voldoen aan de Europese normen. Deze kralen zijn BPA-vrij, bevatten geen weekmakers, lood, PVC of andere chemische stoffen. Een speenkoord is echter niet bedoeld om op te bijten en is geen speelgoed. Een speenkoord is bedoeld om het speentje van je kleintje niet kwijt te raken. Als je kindje toch liever wil bijten, zijn bijtringen hier beter geschikt voor. Als je kindje toch een keer het speenkoord in de mond heeft, is dat niet erg, omdat de siliconen kralen voldoen aan alle eisen.

Onze speenkoorden hebben een maximale lengte van 22 cm (exclusief clip). Dit is wettelijk zo bepaald. Dit is zodat het speenkoord niet om het nekje van je kindje kan vast komen te zitten, maar gebruik een speenkoord altijd onder toezicht. Geef een speenkoord nooit mee naar bed.

Controleer een speenkoord altijd voor gebruik en gebruik het niet meer, zodra er ruimte is ontstaan tussen de kralen.

Speenkoord met naam