Hoe regel je kraambezoek tijdens het coronavirus?

Als je baby is geboren, ben je natuurlijk apetrots en wil je je kindje aan iedereen laten zien. Dit doe je normaal tijdens het kraambezoek. Maar nu heerst het coronavirus.. Hoe zit dat met kraambezoek?

Wat is het coronavirus?

Het coronavirus is een nieuw besmettelijk virus. Het is een soort griepachtige ziekte. Ook wel COVID-19 noemt. Symptomen kunnen zien: koorts, hoofdpijn, keelpijn, vermoeidheid etc. Bij de ene verloopt het mild, anderen kunnen er heel ziek van worden en belanden zelfs in het ziekenhuis.

Is kraamvisite wel verstandig nu je baby geboren is?

Nu het coronavirus heerst, is het verstandiger om je kraambezoek uit te stellen. Wil je het kraambezoek toch door laten gaan? Denk dan aan het volgende:

  • Hebben jij of je bezoeker last van klachten, zoals hoesten of keelpijn? Laat je dan testen en ontvang geen bezoek
  • Was je handen met water en zeep
  • Geef elkaar geen hand of kussen als felicitatie
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Hoest en nies in je elleboog

Maak duidelijk aan je kraambezoek wat je wel of juist niet wilt. Bijvoorbeeld de baby vasthouden of knuffelen.

Vaak is het niet toegestaan om bezoek te ontvangen als de kraamhulp er is. Vraag dit na bij de organisatie waar jouw kraamhulp geregeld is. Ook is kraambezoek in het ziekenhuis niet toegestaan na je bevalling.

Alternatieven voor kraambezoek

Wil je liever helemaal geen bezoek ontvangen? Het is ook leuk om je familie of vrienden op ‘raambezoek’ te laten komen of door met ze te videobellen. Zo kunnen ze jou en je baby toch zien!

Kraamcadeautje

Bij kraambezoek hoort ook een kraamcadeautje. Bij allroundbaby.nl shop je de leukste, persoonlijke kraamcadeaus. Wij kunnen eventueel rechtstreekse naar de kersverse ouders verzenden. Laat dit even weten en wij doen er een leuk kaartje bij! Al onze producten worden altijd als cadeautje ingepakt, waardoor het leuk is om te krijgen én om te geven. Een punniknaam is bijvoorbeeld een leuk en origineel kraamcadeau! Het is een leuke eye catcher voor de babykamer en te verkrijgen in heel veel verschillende kleuren, zodat er voor ieder wat wils is.

Punniknaam